POZITIVNA MREŽA

“Sedam dana su volonteri bili na terenu, pomagali i pripremali teren. Ovo je jedan od načina da volonteri pomognu i urade nešto korisno za sve građane”, rekla je Svjetlana Popović, koordinator Lokalnog volonterskog servisa.

Jedina česma u ovom parku, potrebna je sportistima i djeci, ali i svima koji borave u parku. Volonteri Lokalnog servisa Banjaluka, željeli su riješiti problem dotrajale česme, te su republičku volontersku akciju usmjerili na obnovu česme.

Grad je podržao ideju, a studentkinja završne godine Građevinskog fakulteta Slađana Ilić, je napravila nacrt izgleda česme – česma je betonska, ima dvije slavine, a na jednoj strani je iscrtan mural.

Republička volonterska akcija „Formiraj lanac!“ se dešava u 10 lokalnih zajednica Republike Srpske istovremeno, s ciljem da volonteri doprinesu razvoju svojih gradova i opština, a podržana je od Volonterskog servisa RS i Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

foto-1 foto-2 foto-4

Ljepši kej, ljepša Gradiška

28.09.2016 9:57 am

Nakon uređenja prvog dijela, od Udruženja “Most” do Starog mjesta, uređen je i ostatak dijela keja sve do hotela. Udruženje “Most” se zahvaljuje svima koji su učestvovali u ovoj akciji, te najavljuju da će se nastaviti starati o izgledu keja i korita rijeke Save.

Pozivamo sve građane Gradiške, i to prvenstveno mlade koji najviše vremena provode keju, da obrate pažnju na naš kej i da vode računa o njegovoj čistoći. Prvenstveno se to odnosi na vikende, kada poslije boravka mladih na keju ostaju flaše i kesice hrane i pića.

Akcija je podržana od Volonterskog servisa RS i Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

Izvor: http://micromreza.com/index.php/vijesti/drustvo/116-ljepsi-kej-ljepsa-gradiska

Izvor: http://www.gradiska.tv/index.php?page=video&page2=1&video=2016-09-23_14-40_uredjenjekeja&cat=Dru%C5%A1tvene+djelatnosti

 

 

Volonteri i zaposleni Crvenog krsta organizovali su za učenike u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ predavanja o humanim vrijednostima i volonterizmu.

Aleksandar Koprivica, sekretar Crvenog krsta, navodi da je ovo prvo u nizu predavanja koja će u narodnom periodu organizovati i u ostalim trebinjskim osnovnim školama.

„Predavanja su namijenjena za djecu od osam do 14 godina, a planirana je da djeci objasnimo šta je to tolerancija, ravnopravnost polova, ali i koja su to dječija prava“, ističe Koprivica i objašnjava da će sve to djeci biti prikazano na kreativan i zanimljiv način.

On dodaje da su na ovu ideju došli zahvaljujući iskustvima kolega iz Srbije.

„Bili smo na nekoliko različitih predavanja u Srbiji, gdje se ovaj način predavanja pokazao veoma dobar. Suština programa je borba protiv nasilja među mladima, na ovaj način želimo školarcima da približimo kulturološke i etničke razlike“, zaključuje Koprivica.

Predavanja o humanim vrijednostima i volonterizmu organizuju se pod pokroviteljstvom Volonterskog servisa RS i Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Izvor:http://radiotrebinje.com/crveni-krst-skolarce-uci-humanim-vrijednostima-i-volonterizmu/?pismo=lat

 

Arhiva pozitivne mreže(10)