POSLEDNJE VIJESTI

Povodom 26. juna, međunarodnog dana borbe protiv zavisnosti, Centru “Marjanovac” potrebna su četiri volontera koja bi na taj dan pomogla u organizaciji informativnog štanda sa promotivnim materijalima na Trgu Krajine u Banjaluci.

Cilj ove manifestacije je zainteresovati građane za problematiku zavisnosti nevezano da li se s  njom susreću direktno u vlastitoj porodici ili svojoj okolini, a koji  na ispravan način žele saznati nešto više o ovoj temi.

Takođe, cilj ove akcije jeste i razbijanje predrasuda i stigmatizacije prema osobama koje su upale u problem zavisnosti kao i prema njihovim porodicama. Svako je od nas mogao biti na njihovom mjestu i svako od njih ima pravo na novu priliku.

Zainteresovani mogu da se prijave  na mejl: lvs.banjaluka@okcbl.org najkasnije do 22.juna 2015. sa naznakom “Prijava za volontiranje_Centar Marjanovac”. U prijavi je  potrebno navesti:ime i prezime, datum rođenja kao i broj telefona.

 

 

 

 

 

Priče EVS volontera iz Njemačke

18.05.2015 11:51 am

„Zovem se Damir Pervanović. Imam 26 godina i dolazim iz Bosne i Hercegovine“- to je BHS verzija rečenice koju stalno ponavljam u svom novom okruženju, kroz  EVS program.

Kad čujete riječi Evropski volonterski servis, ne ostane vam baš u glavi, nije nešto na što biste se „zakačili“, pogotovo zbog riječi volonterski. Međutim, kada vam neko objasni da je to program koji vam pruža priliku da godinu dana provedete u nekoj stranoj zemlji, radite projekat, učite jezik, spoznate sebe, onda biste sigurno zastali i razmislili da iskoristite takvu priliku. Dakle, EVS je program koji vas ne košta ništa. Svi troškovi su vam plaćeni. Od putnih troškova, smještaja, hrane, džeparca do zdravstvenog osiguranja.

Ja sam odlučio svoj EVS raditi u Njemačkoj. Prvenstveno sam htio testirati sebe i svoje mogućnosti. Htio sam se uvjeriti da sam sposoban sa svojim znanjem engleskog jezika, komunikativnošću i kreativnošći funkcionisati vani među novim ljudima, koji ne razumiju moj lokalni jezik. Takođe, znanje njemačkog jezika smatram benefitom jer će me učiniti konkuretnijim na tržištu rada, pa možda čak i inostranom.

Unaprijediću  znanje engleskog jezika, a pri tome ću se zabaviti i upoznati mnogo novih i zanimljivih ljudi.

Svoja iskustva ću podijeliti s vama, a možete me pratiti na sljedećem linku:

https://www.facebook.com/pages/365-dana-Price-iz-vana/782516021843541?ref=hl

i

http://365danapriceizvana.blogspot.de/

Za kraj želim poručiti mladim ljudima da gledaju na EVS kao veliku priliku da unaprijede sebe u svakom smislu. I treba zapamtiti da je EVS avantura koja je različita za svakog od nas, jer ćemo upoznavati različite ljude, raditi različite projekte, a pri tome uživati- to nam je zajedničko.

Postani volonter Exit festivala!

13.05.2015 10:44 am

EXIT Fondacija poziva sve mlade iz Srbije i regiona koji žele da steknu dragocjena iskustva na EXIT festivalu, da se prijave na konkurs „Volunteer – volume up“ koji će trajati od 12. do 26. maja i tako postanu dio tima EXIT volontera!

Saznaj više i prijavi se na: http://www.exitfest.org/…/n…/postani-volonter-exit-festivala

 

Ostale vijesti (32)