POSLEDNJE VIJESTI

Konkurs za volontere

29.12.2014 10:44 am

U skladu za Zakonom o volontiranju, OKC Banjaluka u saradnji sa Univerzitetskom bolnicom klinički centar Banjaluka raspisuje konkurs za volonterske pozicije i to za:

Studente medicine
Medicinske tehničare
Doktore medicine

Volonterska pozicija je osmišljena da traje dva mjeseca sa mogućnošću produženja, troškovi nastali tokom volontiranja nisu pokriveni.

Zainteresovani za volontiranje treba da dostave prijavu koja sadrži:
1. biografiju,
2. motivaciono pismo
3. dokaz o završenoj stručnoj spremi odnosno uvjerenje o
studentskom statusu
4. potvrdu o volontiranju ukoliko su ranije volontirali
5. kopiju sanitarne knjižice ne starije od šest mjeseci, te dokaz o
izvršenoj vakcinaciji protiv hepatitisa B

Prijave se mogu lično dostaviti u prostorije OKC-a, Lazarička br.2, najkasnije do 19.01.2014. do 12 časova ili putem mejla na: vanja.kukrika@okcbl.org

UG Centar za edukaciju „Tvoja riječ“ (www.tvojarijec.com) iz Banjaluke potrebno je sedam volontera studenata ili stručnih saradnika različitih profila: psiholog, pedagog, student fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, vaspitač, učitelj, defektolog, logoped, pedijatar.

UG Centar za edukaciju „Tvoja riječ“ se bavi prevencijom , dijagnostikom i rehabilitacijom djece koja imaju teškoce u razvoju, emocionalnom reagovanju i ponašanju te  pruža strucnu pomoć roditeljima.

Neophodni su im  volonteri-kooterapeuti  koji bi provodili po nekoliko sati sedmično u radu sa mališanima.  Ljudi bitni za socijalizaciju i vannastavne aktivnosti: sport, izlet, predstava, radionica i sl. Potrebni su kreativci, vodje timova. Volonteri spremni za undividualan i timski rad.

Prijavu sa podacima (ime, prezime, fakultet,broj telefona, kratko motivaciono pismo) možete poslati  najkasnije do 24.12.2014. na mejl vanja.kukrika@okcbl.org

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović uručila je ovogodišnje republičke nagrade za volontiranje Stefanu Milojici iz Prijedora, Amri Mišić iz Doboja, Marku Savoviću iz Trebinja i Ognjenu Tadiću iz Banjaluke.

Povodom Međunarodnog dana volontera, 5. decembra, republičku nagradu za najboljeg organizatora volontiranja dobio je Omladinski savjet Republike Srpske.

Organizatorima volontiranja dodijeljena je plaketa i novčani iznos u visini od četiri prosječne plate u Republici Srpskoj, a volonterima pojedincima medalja i novčani iznos od dvije prosječne plate u Republici za prethodnu godinu.

Diplome za poseban doprinos razvoju volontiranja dobili su Udruženje građana Centar za edukaciju “Tvoja riječ” Banjaluka, Udruženje “Nova generacija”, Banjaluka, Udruženje građana “DON” Prijedor, Kolo srpskih sestara “Sveta Marija Magdalina” Petrovo, Humanitarna organizacija “Merhamet MDD” Doboj, Slobodan Kesić, Jelena Krivokuća i Tanja Gedan iz Banjaluke, Jelena Matić iz Bijeljine, Borislav Avdulaj, Dajana Medić i Bojan Zec iz Kostajnice, te Anđela Šešlak, Nikola Ristić, Sara Katanić i Srđan Dujković iz Petrova.

Tešanovićeva je rekla da je značaj volontiranja za Republiku Srpsku ogroman, podsjetivši da se to naročito pokazalo tokom majskih poplava. Ona je dodala da je tokom poplava više od 1.000 omladinaca ostvarilo 10.000 volonterskih radnih časova, što treba cijeniti.

 

Međunarodni dan volontera

Ostale vijesti (18)
شات وه كام دردشه صوتيه شات الليل سعودي كول