POSLEDNJE VIJESTI

Republička volonterska akcija „Formiraj lanac“, planirana je da se održi u periodu od 23-24.septembra, u deset lokalnih zajednica -Gradišci, Prijedoru,Trebinju, Bijeljini, Gacku, Srebrenici, Novom Gradu, Derventi, Laktašima, Banjaluci.

Lokalni volonterski servisi, zajedno sa volonterima, žele popraviti stanje u svojoj zajednici.

Svaki od navedenih volonterskih servisa prepoznao je problem u svom mjestu stanovanja i u saradnji s Volonterskim servisom RS i uz finansijsku podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, pronašao je način kako da poboljša uslove života za sve stanovnike navedenih opština/gradova- dobrovoljnim radom.

Ukratko o projektima:

  • Gradiška: „Ljepši kej za ljepšu djecu“-sanacija keja na Savi
  • Gacko: „Pomoć starim i nemoćnim osobama koje žive same, bez potomaka“-paketi pomoći
  • Derventa: „Inventura arhitektonskih barijera u Derventi“-radionica
  • Prijedor: „Kad se ruke slože“ sanacija dječijeg igrališta u Mjesnoj zajednici Pećani
  • Srebrenica: „Volonteri za zajednicu“, farbanje ograde i uređenje školskog dvorišta OŠ „Kosta Todorović“ Skelani
  • Novi Grad: „Renoviranje dječijeg igrališta u selo Donje Vodičevo“
  • Trebinje: „Promocija humanih vrijednosti“ , radionica o volontiranju i promociji humanih vrijednosti
  • Bijeljina: „Uljepšajmo im igralište“, sanacija igrališta predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“
  • Laktaši:„Volonter – Mali bibliotekar“, sanacija odjela za djecu u biblioteci „Veselin Masleša“
  • Banja Luka:“ Rekonstrukcija česme u parku Mladen Stojanović“

EDUKATIVNI OMLADINSKI KAMP II

27.07.2016 11:54 am

Drugari, počinje druga sezona našeg druženja i vrijeme je da opet žarimo i palimo kao aktivisti i volonteri!

Dolazi nam, dakle, i druga sezona kampa “Zapali aktivizam”, koju organizuje Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma “OTAHARIN” u saradnji sa LVS Bijeljina. Projekat se realizuje uz podršku Shuler Helfen Leben u sklopu projekta “Peer-to-Peer education”. Više druženja, više znanja, veći planovi, kapaciteti i veći broj učesnika!

Kamp počinje 8. avgusta, a završava se 12. istog mjeseca, stoga je red da krenemo sa prijavama i aplikacijama! Uslovi su isti, 15-25 godina i zainteresovanost!! 😀

Svoje prijave šaljite na mail djuric.mladen94@gmail.com i budite dio jednog velikog druženja!

Rok za prijavu je 31. jul!

Više informacija možete pronaći na linku: http://otaharin.org/bs/sh_events/edukativni-omladinski-kamp-ii/

Očekujemo vas!

 

 

Udruženje samohranih roditelja ,,Ponos” sa sjedištem u Banjaluci, postoji od 2009. godine i fokusira se na pravilan psihofizički razvoj djece, jer su djeca direktne žrtve socijalno ugrožene porodice i zato se svim porodicama (sa oba roditelja i jednoroditeljskim) trebaju osigurati uslovi za normalan rast i razvoj djece. Shodno tome Udruženju se javila potreba za angažovanjem volontera koji su na završnim studijima društveno – humanističkog smjera.

Profili volontera koji se traže:

Psiholog bi trebalo da ima diplomu prvog ciklusa i bar dvije godine iskustva, da ima empatiju prema marginilizovanim grupama pogotovo samohranih roditelja i jednoroditeljskih porodica, da je jaka stabilna osoba, koja bi svojim znanjem i iskustvom odgovorila potrebama i nedoumicama sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Pedagog, diploma prvog ciklusa i iskustvo u radu sa djecom, gde bi uz zajedničku saradnju sa radnicima osmislili aktivnosti za najmladju populaciju, da barem na neki način skrenemo pažnju sa težine života u kojoj su se našli. Takođe da ima pristup roditelju u vidu savjeta i prijedloga koji se tiču njihove djece.

Socijalni radnik, da poznaje zakon o socijalnoj zaštiti i načinima ostvarivanja prava iz ostvarivanja socijalne zaštite.

Pravnik, da poznaje Porodični zakon, Zakon o socijalnoj zaštiti, da zna da protumači presude, sastavi tužbu, prijedloge izvršenja, da uputi pravni savjet u trenutku potrebe .

Ako si student završne godine jedne od gore navedenih studija, tolerantan si i odgovoran, a želiš da učiš o problemima samohranih roditelja i jednoroditeljskih porodica prijavi se i volontiraj!

Zainteresovani za volontiranje mogu poslati  CV na lvs.banjaluka@okcbl.org

 

 

 

Arhiva vijesti (60)