POSLEDNJE VIJESTI

Voliš film, sunce, more i Dalmaciju? Imaš više od 18 godina? Onda nastavi čitati jer ovo je posao za tebe!

Drugi po redu Brač film festival koji se od 11. do 13. avgusta održava u srcu Dalmacije, u gradu Supetru na ostrvu Braču,  traži mlade, nasmijane i energične ljude  željne novih iskustava i rada s uigranim festivalskim timom – traži upravo tebe!

Od 11. do 13. avgusta naš mali „škoj“ preko puta Splita postaje središte filmske umjetnosti,  a u tome nam  svojim radom, pozitivnom energijom te „uskakanjem“ gdje je to potrebno uoči i za vrijeme trajanja festivala pomoglo čak 35 volontera iz nekoliko evropskih država!

Šta je Brač Film Festival i zašto volontirati?

Brač Film Festival je međunarodni festival igranog filma koji se drugi puta za redom u sklopu manifestacije Supetarsko lito održava u Supetru na otoku Braču, i to uz podršku Grada Supetra, Turističke zajednice Grada Supetra te Hrvatskog audiovizualnog centra.Na prošlogodišnjem izdanju prikazano je 14 filmova u glavnom programu dugometražnog filma, takmičarskom programu kratkometražnog filma  te filmskom programu za djecu pred više od 1000 posjetilaca! Ovogodišnje izdanje „podebljali“ smo i BFF: INDUSTRY edukativnim programom za filmske profesionalce. Više o BFF- u i festivalskom timu saznaj na www.bracfilmfestival.hr

Svi volonteri BFF-a imaju pravo na:

  • ulaz na sve filmske projekcije, filmske zabave i druga festivalska događanja
  • besplatan obrok i osiguran smještaj u kampu uoči i tokom trajanja festivala
  • BFF majicu i akreditaciju
  • besplatne (i neprocjenjive) uspomene, nova iskustva, prijateljstva i – dobru zabavu!

Želiš volontirati na filmskom festivalu? Postani filmaš!

S učenjem o svijetu filma i snimanju istoga krećemo odmah! S obzirom da smo prošle godine u naš BFF virtuelni sandučić zaprimili preko 700 prijava iz svih krajeva u regionu, ove smo godine odlučili samo malo podignuti letvicu tako da prednost dajemo video-prijavama!

Šta to znači?

Znači da u ruke uzmeš mobilni  ili kameru te snimiš video-prijavu na temu „Zašto želim volontirati na Brač Film Festivalu?“.

Kako snimati?

Kako god želiš! Sve što tražimo je da u video-prijavi budeš ti – barem na nekoliko sekundi, a ostalo je na tebi! Nemoj se ograničavati i pusti mašti na volju! Najbolje i najkreativniji prijave ćemo  – pogađaš – objaviti na našim službenim stranicama zajedno s popisom ovogodišnjih BFF volontera.

Video-prijave trebaju trajati do jedne minute, format može biti bilo koji (najbolje MP4).  Uz video-prijavu potrebno je ispuniti obrazac koji se nalazi na Brač Film Festival službenim stranicama. Državne granice – nisu i naše granice! Tako da kameru u ruke i priprema…pozor…SNIMAJ!

Prijave traju do 22. aprila 2016, a šalju se na: volonteri@bracfilmfestival.hr

Ako imate još kakvih pitanja ili nejasnoća, slobodno pišite na volonteri@bracfilmfestival.hr

I vidimo se na Brač Film Festivalu!:)

U skladu za Zakonom o volontiranju Republike Srpske (Sl.glasnik 89/13), OKC Banjaluka u saradnji sa JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske raspisuje konkurs za volonterske pozicije doktora medicine. Sljedeće Klinike iskazuju potrebu za volonterima:

– Klinika za ortopediju: 1 volonter, doktor medicine
– Klinika za plućne bolesti: 2 volontera, doktor medicine
– Klinka za torakalnu hirurgiju: 1 volonter, doktor medicine

Volonterska pozicija je osmišljena da traje tri mjeseca u jednoj organizacionoj jedinici Univerzitetskog kliničkog centra  bez mogućnosti produženja volonterskog angažmana u istoj. Po završetku volontiranja, volonter dobija volontersku knjižicu. Troškovi nastali tokom volontiranja nisu pokriveni.

Zainteresovani za volontiranje treba da dostave prijavu koja sadrži:
1. biografiju,
2. motivaciono pismo
3. dokaz o završenoj stručnoj spremi
4. potvrdu o volontiranju ukoliko su ranije volontirali
5. kopiju sanitarne knjižice ne starije od šest mjeseci, te dokaz o
izvršenoj vakcinaciji protiv hepatitisa B

Prijave se mogu lično dostaviti u prostorije OKC-a, Lazarička br.2, najkasnije do 19.04.2016. do 12 časova ili putem mejla na:lvs.banjaluka@hotmai.com

Odlučio/la si da ova godina bude najbolja godina u tvom životu.  Oduvijek si maštao/la da otputuješ u Belgiju i živiš u dvorcu kojeg ćeš renovirati zajedno sa ekipom iz čitavog svijeta. Možda ti je draže   da sedam dana živiš životom Rimljana na festivalu vina u Sremskim Karlovcima, ili jednostavno  želiš da  pronađeš unutrašnji mir  vježbajući  jogu u Turskoj ili Češkoj.  A možda te zanima rad sa starim i nemoćnim  osobama u carskom Sankt Peterburgu? Ove godine  sve je moguće!

U saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, OKC  objavljuje početak 27.  sezone  za BiH volontere na međunarodnim volonterskim kampovima širom svijeta.

Od  01. aprila možeš  da se prijaviš (potpišeš  prijavu) za  učešće na nekom od kampova širom svijeta. Prijava  se može pronaći OVDJE i može se predati lično u prostorijama OKC-a ili poslati poštom na adresu Lazarička 2, 78 000 Banjaluka.

Opise kampova možeš pronaći na pretraživaču  Mladih istraživača Srbije

Pažljivo ih pogledaj  i napravi  izbor kampova na koje želiš da se prijaviš ove godine.

Uslovi za učešće su:

– vedar i avanturistički duh,

– samostalnost ili želja za samostalnošću,

– otvorenost ka drugim kulturama,

– osnovno znanje engleskog jezika ili jezik zemlje u koju se ide.

Drži se osnovnog principa prijavljivanja- što se prije prijaviš, veće su šanse da ćeš otići na željeni kamp. Izaberi  kampove na koje bi volio/la otići, poredaj ih po prioritetu u prijavi i na kraju dođi u našu kancelariji da istu potpišeš. U prijavi možeš da uneseš najviše do deset kampova po željenom redosljedu, a minimalno tri.

Takođe, uz prijavni obrazac obavezno nam dostavi  i potpisan obrazac Opšti-uslovi-prijavljivanja-na-volonterske-kampove

U slučaju nedoumica konsultuj Najčešće postavljena pitanja

Bitno za napomenuti: smještaj i hrana na kampu su obezbijeđeni. Ti  plaćaš samo put i participaciju koja iznosi 60 KM.

Na tebi je da izabereš čime bi se bavio/la na preko 2500 volonterskih kampova u cijelom svijetu!

Za sve dodatne informacije  piši nam na kampovi@okcbl.org

Postani  dio međunarodne porodice od 50.000 volontera!

Arhiva vijesti (53)