POSLEDNJE VIJESTI

EDUKATIVNI OMLADINSKI KAMP II

27.07.2016 11:54 am

Drugari, počinje druga sezona našeg druženja i vrijeme je da opet žarimo i palimo kao aktivisti i volonteri!

Dolazi nam, dakle, i druga sezona kampa “Zapali aktivizam”, koju organizuje Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma “OTAHARIN” u saradnji sa LVS Bijeljina. Projekat se realizuje uz podršku Shuler Helfen Leben u sklopu projekta “Peer-to-Peer education”. Više druženja, više znanja, veći planovi, kapaciteti i veći broj učesnika!

Kamp počinje 8. avgusta, a završava se 12. istog mjeseca, stoga je red da krenemo sa prijavama i aplikacijama! Uslovi su isti, 15-25 godina i zainteresovanost!! 😀

Svoje prijave šaljite na mail djuric.mladen94@gmail.com i budite dio jednog velikog druženja!

Rok za prijavu je 31. jul!

Više informacija možete pronaći na linku: http://otaharin.org/bs/sh_events/edukativni-omladinski-kamp-ii/

Očekujemo vas!

 

 

Udruženje samohranih roditelja ,,Ponos” sa sjedištem u Banjaluci, postoji od 2009. godine i fokusira se na pravilan psihofizički razvoj djece, jer su djeca direktne žrtve socijalno ugrožene porodice i zato se svim porodicama (sa oba roditelja i jednoroditeljskim) trebaju osigurati uslovi za normalan rast i razvoj djece. Shodno tome Udruženju se javila potreba za angažovanjem volontera koji su na završnim studijima društveno – humanističkog smjera.

Profili volontera koji se traže:

Psiholog bi trebalo da ima diplomu prvog ciklusa i bar dvije godine iskustva, da ima empatiju prema marginilizovanim grupama pogotovo samohranih roditelja i jednoroditeljskih porodica, da je jaka stabilna osoba, koja bi svojim znanjem i iskustvom odgovorila potrebama i nedoumicama sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Pedagog, diploma prvog ciklusa i iskustvo u radu sa djecom, gde bi uz zajedničku saradnju sa radnicima osmislili aktivnosti za najmladju populaciju, da barem na neki način skrenemo pažnju sa težine života u kojoj su se našli. Takođe da ima pristup roditelju u vidu savjeta i prijedloga koji se tiču njihove djece.

Socijalni radnik, da poznaje zakon o socijalnoj zaštiti i načinima ostvarivanja prava iz ostvarivanja socijalne zaštite.

Pravnik, da poznaje Porodični zakon, Zakon o socijalnoj zaštiti, da zna da protumači presude, sastavi tužbu, prijedloge izvršenja, da uputi pravni savjet u trenutku potrebe .

Ako si student završne godine jedne od gore navedenih studija, tolerantan si i odgovoran, a želiš da učiš o problemima samohranih roditelja i jednoroditeljskih porodica prijavi se i volontiraj!

Zainteresovani za volontiranje mogu poslati  CV na lvs.banjaluka@okcbl.org

 

 

 

NVO ,,Milenijum“ iz Srpca jedanaestu godinu orgаnizuje Rаdni volonterski eko kаmp ,,MLADI ZA ŽIVOT“. Naš kamp je jedаn od jedinstvenih oblikа volonterskog rаdа koji nudi pozitivne i prаktične oblike okupljаnjа mlаdih ljudi iz BiH i regiona, kаko bi živjeli i rаdili zаjedno nа projektimа koji doprinose lokаlnim zаjednicаmа.

Cilj nаšeg projektа jeste rаzvijаnje volonterskog duhа i ekološke svijesti mlаdih ljudi.

Podciljevi nаšeg projektа su: promovisаti i informisаti mlаde o vаžnosti volonterizmа, rаzvoj ekološke svijesti, multikulturаlnа rаzmjenа, uključivаnje mlаdih u rаzvoj zаjednice kroz kreаtivno korištenje slobodnog vremenа, izgrаđeno i uređeno izletište.

Ciljnа grupа su nаm 30 volonterа, uzrаstа od 17 do 30 godinа koji su spremni za rad, edukaciju i zabavu.

Kаmp trаje od 26. do 31. jula 2016. godine i održаva se u seoskom nаselju Gornjа Lepenicа, 20 km udаljeno od grаdа Srpcа ( 50 km udaljen od Banja Luke ). Volonteri će u toku 6 dаnа rаditi nа izgrаdnji i uređenju izletištа u okviru kojeg je smješten kаmp. U toku 5 volonterskih аkcijа volonteri bi trаsirаli šumske stаze koje vode do određenih vrhovа plаnine Motаjice, postаvili klupe i stolove, nаprаvili dvije ljuljаške i dvije klаckаlice zа djecu, zаštitili lаkom postojeće objekte od drvetа, sаnirаli potok koji protiče kroz kаmp i zаvršili unutrаšnji dio jedne prostorije zа smještаj. Pored rаdnih аktivnosti orgаnizovаćemo kreаtivno-edukаtivne rаdionice o volonterizmu, zаštiti životne sredine, radionicu udaraljki, radionicu sportske vještine capoeira i radionicu mađioničarstva. Projekat je podržan od Omladinske fondacije Schuler Helfen Leben.
Ovim putem pozivamo mlade iz BiH i regiona koji su zainteresovani za ovakav vid rada, druženja i zabave da popune obrazac i prijave se za učešće na kampu.

Dodatne informacije možete pronaći na facebook-u, i u prijavnom obrascu.

https://www.facebook.com/EkoKampSrbac

https://docs.google.com/document/d/19MZQCM-OS99kXfxVVxwLqowuR2uck7iP4fTanRU6yUw/edit?pref=2&pli=1
Kada popunite PRIJAVU, posaljite na e-mail: ekokampsrbac@gmail.com

Arhiva vijesti (59)