POSLEDNJE VIJESTI

Udruženje omladine sa invaliditetom Infopart Banjaluka, 27. i 28.05.2016. godine (petak i subota) organizuje Prvi međunarodni teatar fest osoba sa invaliditetom koji će se održati u Banjaluci.

Pomoć volontera za realizaciju ovog događaja je neophodna i ogleda se u tehničkoj pripremi scenografije, asistencije učesnicima festivala, pomaganju u tehničkoj pripremi pres konferencije i drugim aktivnostima koje se jave u toku trajanja festivala.

Svi zainteresovani volonteri mogu poslati ime, prezime i kontakt na lvs.banjaluka@gmail.com što prije.

 

Voliš film, sunce, more i Dalmaciju? Imaš više od 18 godina? Onda nastavi čitati jer ovo je posao za tebe!

Drugi po redu Brač film festival koji se od 11. do 13. avgusta održava u srcu Dalmacije, u gradu Supetru na ostrvu Braču,  traži mlade, nasmijane i energične ljude  željne novih iskustava i rada s uigranim festivalskim timom – traži upravo tebe!

Od 11. do 13. avgusta naš mali „škoj“ preko puta Splita postaje središte filmske umjetnosti,  a u tome nam  svojim radom, pozitivnom energijom te „uskakanjem“ gdje je to potrebno uoči i za vrijeme trajanja festivala pomoglo čak 35 volontera iz nekoliko evropskih država!

Šta je Brač Film Festival i zašto volontirati?

Brač Film Festival je međunarodni festival igranog filma koji se drugi puta za redom u sklopu manifestacije Supetarsko lito održava u Supetru na otoku Braču, i to uz podršku Grada Supetra, Turističke zajednice Grada Supetra te Hrvatskog audiovizualnog centra.Na prošlogodišnjem izdanju prikazano je 14 filmova u glavnom programu dugometražnog filma, takmičarskom programu kratkometražnog filma  te filmskom programu za djecu pred više od 1000 posjetilaca! Ovogodišnje izdanje „podebljali“ smo i BFF: INDUSTRY edukativnim programom za filmske profesionalce. Više o BFF- u i festivalskom timu saznaj na www.bracfilmfestival.hr

Svi volonteri BFF-a imaju pravo na:

  • ulaz na sve filmske projekcije, filmske zabave i druga festivalska događanja
  • besplatan obrok i osiguran smještaj u kampu uoči i tokom trajanja festivala
  • BFF majicu i akreditaciju
  • besplatne (i neprocjenjive) uspomene, nova iskustva, prijateljstva i – dobru zabavu!

Želiš volontirati na filmskom festivalu? Postani filmaš!

S učenjem o svijetu filma i snimanju istoga krećemo odmah! S obzirom da smo prošle godine u naš BFF virtuelni sandučić zaprimili preko 700 prijava iz svih krajeva u regionu, ove smo godine odlučili samo malo podignuti letvicu tako da prednost dajemo video-prijavama!

Šta to znači?

Znači da u ruke uzmeš mobilni  ili kameru te snimiš video-prijavu na temu „Zašto želim volontirati na Brač Film Festivalu?“.

Kako snimati?

Kako god želiš! Sve što tražimo je da u video-prijavi budeš ti – barem na nekoliko sekundi, a ostalo je na tebi! Nemoj se ograničavati i pusti mašti na volju! Najbolje i najkreativniji prijave ćemo  – pogađaš – objaviti na našim službenim stranicama zajedno s popisom ovogodišnjih BFF volontera.

Video-prijave trebaju trajati do jedne minute, format može biti bilo koji (najbolje MP4).  Uz video-prijavu potrebno je ispuniti obrazac koji se nalazi na Brač Film Festival službenim stranicama. Državne granice – nisu i naše granice! Tako da kameru u ruke i priprema…pozor…SNIMAJ!

Prijave traju do 22. aprila 2016, a šalju se na: volonteri@bracfilmfestival.hr

Ako imate još kakvih pitanja ili nejasnoća, slobodno pišite na volonteri@bracfilmfestival.hr

I vidimo se na Brač Film Festivalu!:)

U skladu za Zakonom o volontiranju Republike Srpske (Sl.glasnik 89/13), OKC Banjaluka u saradnji sa JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske raspisuje konkurs za volonterske pozicije doktora medicine. Sljedeće Klinike iskazuju potrebu za volonterima:

– Klinika za ortopediju: 1 volonter, doktor medicine
– Klinika za plućne bolesti: 2 volontera, doktor medicine
– Klinka za torakalnu hirurgiju: 1 volonter, doktor medicine

Volonterska pozicija je osmišljena da traje tri mjeseca u jednoj organizacionoj jedinici Univerzitetskog kliničkog centra  bez mogućnosti produženja volonterskog angažmana u istoj. Po završetku volontiranja, volonter dobija volontersku knjižicu. Troškovi nastali tokom volontiranja nisu pokriveni.

Zainteresovani za volontiranje treba da dostave prijavu koja sadrži:
1. biografiju,
2. motivaciono pismo
3. dokaz o završenoj stručnoj spremi
4. potvrdu o volontiranju ukoliko su ranije volontirali
5. kopiju sanitarne knjižice ne starije od šest mjeseci, te dokaz o
izvršenoj vakcinaciji protiv hepatitisa B

Prijave se mogu lično dostaviti u prostorije OKC-a, Lazarička br.2, najkasnije do 19.04.2016. do 12 časova ili putem mejla na:lvs.banjaluka@hotmai.com

Arhiva vijesti (54)