POSLEDNJE VIJESTI

Volontiraj na Animafestu!

09.10.2014 11:44 am

Međunarodnom festivalu animiranog filma u Banjoj Luci potrebni volonteri u periodu od 23. do 28. oktobra.

Organizatori Animafesta  traže komunikativne mlade ljude  sa dobrim organizacijskim sposobnostima i solidnim poznavanjem engleskog jezika.

Svi zainteresovani za volontiranje mogu poslati prijavu  na mail vanja.kukrika@okcbl.org najkasnije do 17.oktobra.

10534537_785428588176506_5640950067639629532_n

POZIV ZA VOLONTERE

 

ORGANIZATORI: Volonterski servis Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta i Omladinskim komunikativnim centrom Banja Luka objavljuje poziv za volontere na volonterskim radnim kapovima u Doboju i  Bijeljini za prve dvije smjene.

O KAMPOVIMA: Volonterski radni kampovi  fokusirani su na sanaciju opština  pogođenih poplavama, a potrebu za volonterima  izrazili su  Doboj i  Bijeljina. Oporavak od negativnih posljedica trajaće duži vremenski period, a juli i avgust su mjeseci u kojima se najviše može pomoći ugroženom stanovništvu  da, koliko god je moguće, život vrate u normalu i spremno  dočekaju jesen.

OPIS POSLA: Potrebna je pomoć pri uklanjanju smeća, čišćenju i sređivanju prostorija obrazovnih institucija (vrtići, osnovne i srednje škole)  i privatnih kuća starijeg seoskog stanovištva  uništenih i oštećenih u poplavama, kao i ostalih fizičkih aktivnosti za kojima se na terenu ukaže potreba.

PROFIL VOLONTERA:

Zbog prirode posla, potrebno je da volonteri  budu punoljetni  (18-30 godina) te da posjeduju fizičku spremnost.

Ukoliko neko od volontera posjeduje neke posebne kvalifikacije i vještine  koje bi bile od koristi na kampu, molimo da u prijavi popuni sekciju „Posebne vještine i kvalifikacije“.

VRIJEME ANGAŽOVANJA:

Prva volonterska smjena počinje 28. jula i traje do 03. avgusta.

Druga smjena počinje od 04. avgusta i traje do 10. avgusta.

ZA SVE VOLONTERE BIĆE OBEZBIJEĐENO:

 1.Materijal za rad, ali, ukoliko neko posjeduje određen materijal i alat za koji smatra da bi bio više nego koristan za rad na terenu, može da ponese

2.Smještaj  u Đačkom domu u Bijeljini i  kasarni Miljkovac u Doboju. Sve navedene lokacije logistički su opremljene za život velikog broja volontera tokom izvođenja sedmodnevnih  smjena

3.tri obroka dnevno

4.Kreativne radionice, zabavne aktivnosti po završetku radnog dana

TROŠKOVI PREVOZA: Troškove prevoza volontera snosi organizator.

ZAŠTO DA VOLONTIRATE: Poplave su napravile ogromnu štetu, i sedam dana nije dovoljno da se pogođena područja vrate u prvobitno stanje, ali naš je cilj da još jednom ugroženima na terenu pokažemo da nisu zaboravljeni. S obzirom da je nastupilo vrijeme raspusta i odmora, svako ko može da izdvoji sedam dana da pomogne tamo gdje smatra da je potrebno, da upozna mnoštvo ljudi koji dijele slično mišljenje je dobrodošao.

Kao zahvalnicu za sve što će učiniti na terenu, volonterima će biti obezbijeđena i volonterska knjižica u kojoj će biti evidentirano  volontiranje.

Takođe,  nakon završenih svakodnevnih radnih aktivnosti u kampovima će biti organizovan i društveni život u čijem kreiranju će učestvovati sami volonteri, ali i organizatori koji takođe spremaju iznenađenja za vrijedne volontere.

ROK I NAČIN PRIJAVLJIVANJA:  Popunjen prijavni formular  za prve dvije smjene  volonteri mogu poslati na vsrs@volonterskiservisrs.net najkasnije do 24. jula 2014. do 12 časova  (u prijavi naznačiti  smjenu i lokaciju).

DODATNE INFORMACIJE: zbog, već sada, velikog broja zainteresovanih volontera, molimo sve da ne čekaju krajnji rok već da se prijave čim prije, a odabrani volonteri dobiće elektronskom poštom obavijest kojom se potvrđuje njihovo volontiranje na odabranom kampu i  smjeni kao i INFO paket koji će sadržati sve podatke o samom kampu.

U skladu sa informacijama sa terena, organizatori  zadržavaju pravo raspisivanja novog  poziva za volontere i organizovanja kampova na novim lokacijama.

Prijavni formular možete preuzeti  OVDJE

Volontiraj, njima to znači!

19.05.2014 17:51 pm

Volonterski servisi Republike Srpske i omladinske organizacije uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS formiraju bazu volontera koji će biti na raspolaganju za pomoć ugroženim područjima.

Zainteresovane volontere molimo da svoje podatke upišu u online bazu kako bi  mogli bolje koordinisati volonterskim akcijama.

Obrazac možete popuniti ovdje:  http://goo.gl/htmhBc

Hvala Vam što pomažete!

 

 

Ostale vijesti (12)
شات وه كام دردشه صوتيه شات الليل سعودي كول