POSLEDNJE VIJESTI

Volontiranje u “Maloj školi”

23.02.2015 13:20 pm

Udruženje građana “Down sy i mi” organizuje aktivnosti pod nazivom „Mala škola“, gdje će djeca i odrasle osobe sa Down sindromom imati priliku da uče brojeve i slova.Većina njihovih korisnika nije imala priliku da to nauči tokom školovanja, jer je vladalo mišljenje da oni to ne mogu. Praksa je pokazala da uz malo dodatnog truda oni postižu vrlo dobre rezultate, te su iz Down-a došli na ideju da organizuju školicu u okviru Udruženja.

Svake srijede, počevši od marta, od 18:00 do 19:00 u prostorijama Dnevnog centra (Centar Zaštiti me),  korisnici će sa volonterima učiti slova i brojeve, čitati knjige, sabirati…Ove aktivnosti su od izuzetnog značaja za proces osamostaljivanja korisnika.

Za realizaciju ove aktivnosti potrebna im je pomoć pet volontera, po mogućnosti, studenata  pedagogije, psihologije, socijalnog rada, defektologije.

Dodajmo i to da će uz volontere aktivnostima prisustvovati  i profesor razredne nastave, koji će volonterima pomagati pri izboru materijala i načina rada, kao i defektolog, koji će povremeno dolaziti na aktivnosti.

Zainteresovani za volontiranje mogu da se prijave najkasnije do 03.marta putem mejla  vanja.kukrika@okcbl.org

 

 

Dobro se dobrim vraća!

Udruženje građana “Mozaik prijateljstva” organizuje humanitarni turnir u fudbalu u cilju obezbjeđenja sredstava za rad javne kuhinje “Obrok ljubavi” te samim tim nabavke hrane za socijalno ugrožena lica grada Banjaluke.

Turnir će biti održan u nedjelju 22.02.2015. godine u sali OŠ “Borisav Stanković” (Lazarevo) u Banjaluci sa početkom u 09:00 časova i trajeće tokom cijelog dana, najkasnije do 22:00h. S tim u vezi, potrebno je deset raspoloženih volontera koji će biti raspoređeni u tri grupe i biti zaduženi za podjelu hrane i vode igračima, izvođenje djece na teren za igranje…Prijave traju do 19.02. na vanja.kukrika@okcbl.org.

 

 

Postani dio istraživačkog tima!

11.02.2015 14:15 pm

Koliko su poplave uticale na mentalno zdravlje stanovnika? Da li se plaše novih poplava i kako se nose sa tim strahom?

Asocijacija za razvoj i ekonomiku prirodnih resursa krajem februara radi  mini istraživanje u vezi sa mentalnim zdravljem ljudi pogođenim poplavama na području grada Banja Luke. U pomenutu aktivnost žele da uključe i četiri volontera, po mogućnosti studente socijalnog rada i psihologije (ne obavezno), a istraživanje bi se obavljalo u naseljima Budžak, Česma, Trapisti.

Volonteri  bi, naravno, prošli obuku za rad, koji im ne bi oduzeo puno vremena, ali bi im svakako donio iskustvo rada na terenu.

Zainteresovani da se uključe u ovaj vid istraživanja mogu poslati  prijavu (ime, prezime, kontakt broj, zanimanje) najkasnije do 16 .februara na mejl adresu vanja.kukrika@okcbl.org

Ostale vijesti (21)
شات وه كام دردشه صوتيه شات الليل سعودي كول