POSLEDNJE VIJESTI

Odlučio/la si da ovo ljeto bude najbolje ljeto u tvom životu.  Oduvijek si maštao/la da otputuješ u Francusku i živiš u dvorcu kojeg ćeš renovirati zajedno sa ekipom iz čitavog svijeta. Možda ti je draže   da sedam dana živiš životom Rimljana na festivalu vina u Sremskim Karlovcima, ili jednostavno  želiš da  pronađeš unutrašnji mir  vježbajući  jogu u Turskoj ili Češkoj.  A možda te zanima rad sa starim i nemoćnim  osobama u carskom Sankt Peterburgu? Ove godine  sve je moguće!

U saradnji sa Mladim istraživačima Srbije i OIA-om, OKC  objavljuje početak 26. sezone razmjene  volontera na međunarodnim volonterskim kampovima širom svijeta.

Od  23. marta, možeš  da se prijaviš (potpišeš  prijavu) za  učešće na nekom od kampova širom svijeta. Prijave se popunjavaju onlajn a  nakon toga te očekujemo u prostorijama OKC-a, Lazarička 2, Rosulje, Banja Luka (volonteri iz RS-a) ili u prostorijama Omladinske informativne agencije OIA u Sarajevu (volonteri iz FBiH).

Opise kampova možeš pronaći na pretraživaču  Mladih istraživača Srbije

Pažljivo ih pogledaj  i napravi  izbor kampova na koje želiš da se prijaviš ove godine.

Uslovi za učešće su:

– vedar i avanturistički duh,

– samostalnost ili želja za samostalnošću,

– otvorenost ka drugim kulturama,

– osnovno znanje engleskog jezika ili jezik zemlje u koju se ide.

Drži se osnovnog principa prijavljivanja- što se prije prijaviš, veće su šanse da ćeš otići na željeni kamp. Izaberi  kampove na koje bi volio/la otići, poredaj ih po prioritetu u onlajn prijavi i na kraju dođi u našu kancelariji da istu potpišeš. U prijavi možeš da uneseš najviše do deset kampova po željenom redosljedu, a minimalno tri.

Takođe, preporučujemo  ti da pogledaš i proučiš Opšti uslovi prijavljivanja na volonterske kampove

kao i Najčešće postavljena pitanja

Bitno za napomenuti: smještaj i hrana na kampu su obezbijeđeni. Ti  plaćaš samo put i participaciju.

Na tebi je da izabereš čime bi se bavio/la na preko 2500 volonterskih kampova u cijelom svijetu!

Za sve dodatne informacije  piši nam na kampovi@okcbl.org

Postani  dio međunarodne porodice od 50.000 volontera!

Imaš slobodnog vremena, odgovorna si osoba, bicikl ti je omiljeno prevozno sredstvo. Želiš da Banja Luka postane ljepši i ekološko osvješteniji grad i uz to želiš dobro da se zabaviš i upoznaš sebi slične osobe. Imamo za tebe fenomenalnu vijest: 19.04.2015. u Banja Luku stiže karavan Međunarodne biciklističke trke „Beograd – Banja Luka 2015“ sa završnicom na Trgu Krajine!
Trideset i tri ekipe potvrdile su dolazak, i više od 230 takmičara stiže u naš grad.
Biciklistički klub Banja Luka (BSK) u saradnji sa OKC-om traži 50 volotnera (18-30 godina starosti) koji bi imali zadatak da budu na na protokolom predviđenim pozicijama u gradu u trajanju od dva sata kako bi, u saradnji sa policijom, omogućili bezbjedno dočekivanje biciklističkog karavana.
Volonteri će nositi prepoznatljive majice, a nakon završene manifestacije vozilo Biciklističkog kluba će proći duž trase na kojima su volonteri i podijeliti im lanč pakete. Takođe, volonteri će dobiti i volonterske knjižice gdje će im organizator evidentirati volontiranje.
Prijave možete slati na mejl: lvs.banjaluka@okcbl.org najkasnije do 03.aprila 2015. sa naznakom “Prijava za volontiranje_Biciklistički klub Banja Luka” Prijavni formular možete preuzeti OVDJE
Budi dio ekipe koja će dočekati više od 230 najboljih svjetskih biciklista, predstavi svoj grad u najboljem svjetlu!

Volontiranje u “Maloj školi”

23.02.2015 13:20 pm

Udruženje građana “Down sy i mi” organizuje aktivnosti pod nazivom „Mala škola“, gdje će djeca i odrasle osobe sa Down sindromom imati priliku da uče brojeve i slova.Većina njihovih korisnika nije imala priliku da to nauči tokom školovanja, jer je vladalo mišljenje da oni to ne mogu. Praksa je pokazala da uz malo dodatnog truda oni postižu vrlo dobre rezultate, te su iz Down-a došli na ideju da organizuju školicu u okviru Udruženja.

Svake srijede, počevši od marta, od 18:00 do 19:00 u prostorijama Dnevnog centra (Centar Zaštiti me),  korisnici će sa volonterima učiti slova i brojeve, čitati knjige, sabirati…Ove aktivnosti su od izuzetnog značaja za proces osamostaljivanja korisnika.

Za realizaciju ove aktivnosti potrebna im je pomoć pet volontera, po mogućnosti, studenata  pedagogije, psihologije, socijalnog rada, defektologije.

Dodajmo i to da će uz volontere aktivnostima prisustvovati  i profesor razredne nastave, koji će volonterima pomagati pri izboru materijala i načina rada, kao i defektolog, koji će povremeno dolaziti na aktivnosti.

Zainteresovani za volontiranje mogu da se prijave najkasnije do 03.marta putem mejla  vanja.kukrika@okcbl.org

 

 

Ostale vijesti (23)